:

:

TV Most

clock

Novembar 27, 2015   12:05

0

119

Podignut stepen bezbednosti u regionu Gnjilana

Portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani kaže da je policija osposobljena za svaki eventualni sigurnosni izazov i da se građani mogu osećati bezbedno

“Nema vidljivih opasnosti u regionu Gnjilana, ali za svaki slučaj, spremni smo da intervenišemo ako se za to ukaže potreba”, izjavio je Ismet Hašani za Puls.

Hašani tvrdi da se u poslednje vreme smanjio broj osoba iz ovog dela Kosova koji učestvuju u sukobima na teritoriji Sirije i da se mladima objašanjava da je taj put “slepa ulica” iza kojeg se ne krije ništa dobro. Za aktivnosti u vezi sa borbom protiv verskog ekstremizma nadležne su centralne institucije na Kosovu i o njima se brine Glavni stab, a ne regionalna policija, objašnjava portparol policije u Gnjilanu.

Na pitanje koliko su bezbedni Srbi u Kosovskom Pomoravlju, odnosno da oceni bezbednost u naseljima sa srpskom većinom, Hašani kaže da policija Kosova ima jednak odnos prema svim zajednicama, kao i prema svim naseljima i da nema negativnih naznaka po pitanju sigurnosti.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva