:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2017   12:05

0

200

Podgorica odgovorila Haradinaju

"Najave medija da je novi premijer Kosova najavio da će predložiti formiranje nove komisije ne treba komentarisati, jer Crna Gora o tome nije zvanično obaveštena", rekao je Paunović, dodajući da je uveren da će u Prištini biti postignut politički dogovor o ratifikaciji sporazuma.

Ramuš Haradinaj je, po stupanju na mesto šefa vlade, raspustio komisiju za demarkaciju granice sa Crnom Gorom i postavio Å pejtima Bulićija na mesto šefa budućeg tima koji će se baviti tim problemom, javljaju mediji u Prištini.

Iako je demarkacija granice sa Crnom Gorom ključni zahtev EU za dobijanje viznih olakšica, Haradinajeva Alijansa za budućnost Kosova bila je žestoki protivnik dogovora koji su pre tri godine potpisali Hašim Tači i tadašnji crnogorski ministar spoljnih poslova Igor Lukšić.

Raspuštanje ove komisije bilo je prilično očekivano s obzirom na ozbiljan sukob koji su tokom procesa demarkacije imali Haradinaj i sada već bivši šef komisije Murat Meha. Tokom jedne od sednica te komisije, Haradinaj je bacao geografske mape po kancelariji i teško optuživao Mehu da radi protiv interesa Kosova.

Crna Gora je u nekoliko navrata poslednjih godina navodila da je, što se Podgorice tiče, posao oko demarkacije okončan te da ratifikacija sporazuma koji su potpisali Tači i Lukšić predstavlja problem Prištine.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva