:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2017   12:05

0

131

Podgorica, MSP traži utvrđivanje činjenica u slučaju Vukovića

Crnogorsko ministarstvo je tim povodom uručilo ambasadoru Ruske Federacije u Crnoj Gori Sergeju Nikolajeviču Gricaju protestnu notu.

Ambasador Rusije, kako je saopšteno, pozvan je na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova gde su mu v. d. generalnog direktora za bilateralne poslove Ivan Leković i v. d. generalnog direktora za konzularne poslove Selim Lika ukazali na neprimereno ponašanje nadležnih ruskih organa tokom neopravdanog zadržavanja Vukovića, na kojem mu nadležni organi i službenici nisu obezbedili elementarne uslove, posebno imajući u vidu njegovo narušeno zdravstveno stanje.

"Ministarstvo je, takođe, ukazalo i na neprimereno postupanja prema diplomatskom predstavniku Ambasade Crne Gore u Ruskoj Federaciji kojoj, prvobitno, nije bilo dozvoljeno da stupi u kontakt sa našim poslanikom da bi, nakon dužeg insistiranja i urgencija kod nadležnih na aerodromu, uspela da se sastane sa Vukovićem i pruži mu neophodnu pomoć", navodi se u saopštenju MSP-a.

Vukovića je sinoć zadržala policija na moskovskom aerodromu "Domodedovo" uz obrazloženje da je u Rusiji "persona non grata", a ubrzo nakon hapšenja, odlučeno je da bude deportovan za Crnu Goru.

On je, kako su preneli crnogorski mediji, nekoliko sati proveo u prostoriji na "ničijoj teritoriji" aerodroma, u kojoj se nalazilo više desetina ljudi u sličnoj situaciji, većinom iz arapskih država.

Let iz Moskve za Tivat je tek bio jutros u sedam ujutru, pa Vuković nije mogao pre toga da napusti Rusiju.

Vuković je u Crnu Goru došao avionom "Montenegro erlajnsa".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva