:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Jun 08, 2015   18:17

0

172

Podeljena rešenja za kuće u Novom Badovcu

Podsećanja radi, 2011. godine ovi stambeni objekti su nasilno useljeni zbog nezadovoljstva onih koji su na stanove čekali godinama. Od tada pa do danas, u 84 stambena objekta žive porodice od kojih je većina danas dobila rešenje za iste.
Predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić rekao je na KZŠ nakon dodele rešenja da je komisija radila "po kriterijumima predviđenim na konkursu i da je sve urađeno po propisu".

„Kancelarija za KiM je posle objavljivanja spiska u oktobru mesecu i objavljivanja članaka u nekim novinama izvršila još jednu proveru preko svojih institucija, potvrdila je listu i to je znak da je komisija dibro uradila svoj posao“, rekao je Karadžić, i pozvao sve one „koji su uzurpirali stanove da iste napuste ili će preko nadležnih institucija biti izbačeni“.

Dvadesetak porodica, od ukupno 84 stambena objekta, nisu dobili rešenja za korišćenje istih i oni nisu krili svoje nezadovoljstvo raspodelom stambenih jedinica.

Stevan Nedeljković,otac dvoje dece, od kojih jedno ima tek dvadeset dana kaže da ne namerava da napusti kuću kada dođe novi vlasnik.

„Gde ću ja sa dvoje dece, gde da izađem. Obećavali su i posao i kuću i ništa. Treba li da spavam napolju sa decom."

Njegova majka Tanja, kaže da će sa porodicom otići ispred opštine, a da ukoliko policija dođe da ih iseli moraće da ih sve uhapsi.

„Rekli su da raseljena lica ispunjavaju uslove, da prednost imaju socijalni slučajevi a ne bogataši, pa zašto onda mi nismo dobili kuću i nijedna komisija nas nije obišla“.

Većina ovih porodica kaže da se svojevoljno neće iseliti jer, kako kažu, nemaju gde da odu, a kako će se ova situacija razrešiti i da li će ove porodice morati u podstanare ili će se odlučiti na neki drugi korak ostaje da se vidi u narednom periodu.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva