:

:

TV Most

clock

Septembar 29, 2017   12:05

0

183

Počinju pripreme za izgradnju Fruškogorskog koridora

"Nadam se da ćemo se usaglasiti i da ćemo protokol potpisati na zajedničkoj sednici vlade. Kada zajedno rade pokrajinska i republička vlada, onda su rezultati, verujte, sigurni", rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije uoči prve sednice Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata u Vojvodini.

Na konferenciji koju je održala sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem navela je da će danas razgovarati o tome koliko se novca ulaže u letnje i zimsko održavanje puteva u Vojvodini, kao i o važnim projektima poput Žeželjevog mosta u Novom Sadu, Fruškogorskog koridora...

Mirović je potvrdio da će na Radnoj grupi razmotriti stanje u realizaciji zajedničkih projekata, a među njima su i oni koji su finansijski manje vredni, a znače život za građena u lokalnim sredinama.

Ukazujući da Vojvodina ima problema sa pijaćom vodom, Mirović je najavio da će razgovarati i o izgradnji postrojenja za pitku vodu u onim lokalnim sredinama koje do sada nisu imale kvalitetna postrojenja.

"Nadležna ministarstva i Vlada Srbije uz našu pomoć preduzimaju mere na početku izgradnje postrojenja u Kikindi, Vršcu, Vrbasu i u drugim mestima. Pripremamo odgovoarajuće projekte kada je reč o zaštiti životne sredine, rekonstrukciju putnih pravaca...", rekao je Mirović.

Predsednik vojvođanske vlade naglasio je da su značajna sredstva uložena i u rekonstrukciju lokalne putne mreže, te da se zajedno sa ministarstvima i javnim preduzećima radi na pripremi projekata u rekonstrukciji drzavnih puteva prvog i drugog reda.

Najavio je da će biti reči i o Grebenskom putu na Fruškoj gori, navodeći da je to pravac dužine 47 kilometara, koji se proteže od Inđije do Šida.

"Mogu da kažem da sam zadovoljan saradnjom. Naša politika u Vojvodini je politika okupljanja oko projekata, sukobi su iza nas, bili su deo ranijeg odnosa, nacionalne i regionalne vlade, i to treba da ode u istoriju jer nije donosilo rezultate", podsetio je Mirović.

Kako je rekao, besciljne svađe i rasprave nisu mogle da odgovore na potrebe ljudi, a danas se, kaže, ulazi u velike stvari.

Govoreći o protokolu koji treba da bude potpisan, a koji se odnosi na brze saobraćajnice od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Borče, Mirović je naveo da je svestan da to ne može da se desi preko noći.

Čeka se, kaže, završetak Koridora 10 i deo Koridora 11, ali je važno da Vojvodina bude spremna sa dva velika projekta.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva