:

:

TV Most

clock

April 10, 2015   12:05

0

173

Počinju gužve, Mihajlović apeluje na vozače


Zvanični podaci Mađarske policije govore da se na prelazu Horgoš – Reske na ulaz u ovu zemlju čeka sat vremena, koliko je zadržavanje na ulaz u Mađarsku na prelazu Bački Vinogradi – Ašothalom.

Na ostalim prelazima, po njihovim podacima, zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije zadržavanja na izlazu iz Srbije na graničnim prelazima ka Mađarskoj su do pola sata.

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Tela za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom predstojećih očekivanih prazničnih gužvi u saobraćaju, da bezbednost u saobraćaju mora biti prioritet svakom vozaču.

"Samo je odgovorna vožnja osnova za bezbednost svih učesnika", rekla je Mihajlović apelujući na vozače koji se spremaju za put tokom uskršnjih praznika.

Ona je upozorila i sve službe na graničnim prilazima da odgovorno i efikasno rade svoj posao.

Mihajlović je podsetila da Srbija godišnje izgubi skoro četiri odsto bruto domaćeg proizvoda zbog štete od saobraćajnih nezgoda, a da su najveći gubitak ljudske žrtve.

Zbog toga, ističe Mihajlović, na bezbednosti u saobraćaju moramo raditi sistemski, počev od obrazovanja dece kako da se ponašaju u saobraćaju.

"Jedini način da to postignemo je da kroz programe nastave osnovnih škola uvedemo ove teme", poručila je Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi u saopštenju tog ministarstav, Mihajlović je istakla da je neophodno da se u osnovnim školama u okviru izbornog predmeta Građansko vaspitanje, kao i u okviru nekih drugih predmeta nađe i deo "Šta znaš o saobraćaju".

"Važno je da od malih nogu naučimo šta znači biti učesnik u saobraćaju, jer nažalost deca između devet i 11 godina najviše ginu u saobraćaju", upozorila je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva