:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   12:05

0

127

Počinje obuka za profesionalne upravnike zgrada

"Polaganje ispita bi trebalo da bude u poslednjoj nedelji juna, tako da bismo u julu mogli da imamo prve profesionalne upravnike", rekla je Kovačević Tanjugu.

Obuka će početi u sedištu PKS, u Resavskoj ulici u Beogradu, i trajaće sedam dana.


"Predviđeno je 50 školskih časova tokom sedam dana, tako što će šest dana polaznici raditi po sedam časova, a sedmog dana će imati osam časova", navela je ona.

Kako kaže, obuka ne samo da će spremiti polaznike za ispit već će im dati i dovoljno informacija i praktičnih vežbi da mogu kvalitetno da obavljaju ovaj posao.

Teme obuke su: pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravljanjem i održavanjem zgrada, administrativni i finansijski aspekti upravljanja zgradom, karakteristike zgrade, održavanje zgrade i bezbednosne procedure, kao i komunikacija.

Kovačević je rekla da je zakonom predviđeno da se najmanje dva puta godišnje organizuju obuke i ispiti za sticanje licenci.

Ona je istakla da će broj obuka tokom godine zavisiti od zahteva i to ne samo u Beogradu već širom Srbije, u Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i drugim gradovima, pošto je interesovanje zaista veliko.

Fizičko lice da bi steklo kvalifikaciju profesionalnog upravnika treba da ima najmanje srednju četvorogodišnju školu, položen ispit i licencu, kao i da bude upisano u registar koji vodi PKS, a u koji se ne može upisati osuđivano lice za krivično delo koje ga čini nedostojnim ili nepodobnim za obavljanje poslova profesionalnog upravnika.

Poslovima profesionalnog upravljanja mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici (organizator profesionalnog upravljanja), angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

Organizator profesionalnog upravljanja ima pravo da se bavi poslovima profesionalnog upravljanja ako ima najmanje jedno lice u radnom odnosu na neodređeno vreme sa punim radnim vremenom, upisano u registar profesionalnih upravnika koji vodi PKS.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva