:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   08:11

0

131

Počinje Međunarodni sajam poljoprivrede

Prisutnima će se obratiti i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, najavilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Zemlja prijatelj 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Italija, a prvi put na Novosadskom sajmu nastupa i jedna od najvećih poljoprivrednih kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Al Dahra".

Posetioci će moći da vide više od 1.300 najreprezentativnijih grla iz domaćeg uzgoja, a svojevrsna izlagačka poslastica biće i kombajn za šećernu repu čija cena iznosi čak 500.000 evra.

Uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede i organizacionu pomoć Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje "Serbia organika" i udruženja "Futoški kupus", na sajmu će biti održana Izložba organskih proizvoda.

Novina u odnosu na prethodne godine je to što će na izložbi biti predstavljeni i proizvodi sa oznakom geografskog porekla.

Tokom održavanja sajma srpska ministarka poljoprivrede će, kako je ranije saopšteno, imati niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz Ruske Federacije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Austrije...

U italijanskom paviljonu svoje proizvode i tehnologije predstaviće 10 firmi iz te zemlje.Predstaviće se italijanske firme iz oblasti proizvodnje mašina i opreme za poljoprivredu, postrojenja za mlekarsku, mesnu i prehrambenu industriju, sistema za tretiranje voća i povrća posle berbe, sistema za navodnjavanje, a svoje proizvode će predstaviti i proizvođači sadnica voća.

Ulaznice za poljoprivredni sajam i ove godine koštaju 500 dinara. Za kolektivne posete, odnosno grupe veće od 15 ljudi, cena karte biće 350 dinara. Đaci, studenti i penzioneri prilikom kolektivne posete ulaznice plaćaju 200 dinara, kao i deca od sedam do 12 godina.

Radno vreme je od 9 do 19 sati.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva