:

:

TV Most

clock

Novembar 19, 2016   12:05

0

217

Počinje Jesenji pozorišni festival

Selekcija programa poverena je mladom reditelju Milanu Neškoviću koji iza sebe ima više uspešnih i nagrađivanih predstava na scenama eminentnih pozorišta u Srbiji.

"Želja nam je da po uzoru na starijeg brata Kustendorf i ovaj festival ima takmičarski karakter kada su u pitanju studenske produkcije, a da se u revijalnom delu odvijaju večernje predstave najboljih i najeminentnijih pozorišta regiona i Evrope", izjavio je Nešković.

Cilj je, prema njegovim rečima, da se svi ti mladi ljudi i već afirmisani autori okupe na jednom mestu i kroz razmenu ideja, mišljenja i iskustava naprave poligon za sopstvenu, ali i budućnost kulture zemalja odakle dolaze.

Na otvaranju festivala biće izvedena zajednička predstava Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda i UK "Vuk Stefanović Karadžić" - "Ukalupljivanje - Tragedija loptanja u Srba" Strahinje Madžarevića u režiji Maksima Miloševića.

Fakultet umetnosti u Kosovskoj Mitrovici drugog dana festivala izvešće predstavu "Pleu Strindberg" Fridriha Direnmata u režiji Jovice Pavića.

Publika na Mećavniku pogledaće i novu predstavu Atelja 212 - "Deca radosti" Milene Marković u režiji Snežane Trišić kojom se zatvara "Jesenji pozorišni festival".

Pored predstava, tokom dana biće održana radionica iz pozorišne režije dok će u večernjim satima 19. novembra koncert održati bend "Ekstra 5".

Osnivanjem "Jesenjeg pozorišnog festivala", kako navode organizatori, proslavljeni reditelj Emir Kusturica zaokružuje svoju ideju da svako godišnje doba ima jedan festival čime Mećavnik iscrpljuje svoju svrhu okupljanja mladih umetnika.

"Jesenji pozorišni festival", uz zimski "Kustendorf", prolećni Sajam knjiga i letnji muzički festival "Boljšoj", zatvara godišnji ciklus festivala Emira Kusturice.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva