:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2018   11:29

0

108

Počinje javna rasprava o javnim službenicima


."Ova dva zakona nam omogućavaju da uspostavimo sistem za pravično i podsticajno vrednovanje i plaćanje rada i nagrađivanje i u državnoj upravi,ali i obezbedimo odabir najboljih kadrova", rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.



 



On je i podestio da je nakon usvajanja krovnog Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru 2016, usledilo usvajanje još posebnih zakona koji uređuju sistem plata u javnim službama, lokalnim samoupravama i autonomnoj pokrajini i javnim agencijama."Kada utvrdimo još ova dva zakona i kada ih poslanici budu usvojili u parlamentu, imaćemo osnov da od 1. januara naredne godine krenemo sa uspostavljanjem sistema po kome će se stručnost i zalaganje ceniti i plaćati, i koji će obezbediti odabir najboljih kadrova", naglasio je Ružić.



Ministar je objasnio da se ova reforma i ovi zakoni ne tiču povećanja plata u javnom sektoru, već se prvenstveno odnose na uređenje sistema.



Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na ovom poslu intenzivno sarađuje sa svim resornim ministarstvima,a posebno značajnu ulogu u čitavom procesu imaju sindikati, koji zajedno sa svojim resornim ministarstvima rade na kriterijumima za vrednovanje rada, rekao je Ružić. On je pozvao sve zainteresovane, stručnu javnost, sindikate da uzmu aktivno učešće u raspravi o ova dva nacrta zakona kako bi se došlo do najboljih rešenja.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva