:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2017   12:05

0

244

Počinje 62. Evrosong,Bogićević nastupa 11.maja

Drugo polufinale je zakazano za 11. maj, a otvoriće ga srpska predstavnica Tijana Bogićević sa pesmom "In Too Deep", dok je finale 13. maja.

Najpopularnije muzičko takmičenje u Evropi ove godine se održava u glavnom gradu Ukrajine, zahvaljujući pobedi prošlogodišnjoj pobedi Džamale sa pesmom "1944".

Ovo je drugi put da je Ukrajina domaćin takmičenja, prethodni put su domaćini bili 2005.

"Pesma Evrovizije" ove godine je okupila predstavnike 42 zemlje.

Portugal i Rumunija su se vratile nakon odsustva 2016. godine, dok se Bosna i Hercegovina povukla sa takmičenja zbog finansijskih poteškoća, a Rusija zbog zabrane ulaska u Ukrajinu njihove predstavnice.

U prvom polufinalu nastupaju Švedska, Gruzija, Australija, Albanija, Belgija, Crna Gora, Finska, Azerbejdžan, Portugal, Grčka, Poljska, Moldavija, Island, Češka, Kipar, Jermenija, Slovenija, Letonija.

Pravo glasa će imati publika i članovi žirija iz zemalja učesnica, kao i direktnih finalista Italije,Velike Britanije i Španije.

Druge polufinalne večeri takmiče se Srbija, Austrija, Makedonija, Malta, Rumunija, Holandija, Mađarska, Danska, Irska, San Marino, Hrvatska, Norveška, Švajcarska, Belorusija, Bugarska, Litvanija, Estonija i Izrael.

Glasaće publika i žiri iz zemalja učesnica drugog polufinala, kao i direktnih finalistaNemačke, Ukrajine i Francuske.

Rusija je trebalo da nastupi pod rednim brojem tri u ovom polufinalu, ali su odustali od takmičenja nakon što je ukrajinska vlada zabranila njihovoj predstavnici Juliji Samojlovoj ulazak u zemlju.

Srpska predstavnica izvešće u Međunarodnom izložbenom centru pesmu "In Too Deep" u pratnji vokala Jelene Đurić, Sanje Bogosavljevć i Jelene Pajić i uz ples Borisa Vidakovića.

"Jako sam srećna i zadovoljna, osećam se sigurno na toj sceni. Jeste velika scena, ali osećam se kao da sam je ja napravila, tačno mi paše. Nemam nikakve sumnje da ćemo odraditi odličan nastup. Jedva čekam 11. maj", izjavila je Bogićević nakon druge probe.

Pre tačno 10 godina Marija Šerifovć je sa pesmom "Molitva" pobedila na najgledanijem muzičkom takmičenju i dovela "Evrosong" u Beograd.

Oba polufinala, kao i finale 62. "Pesme Evrovizije", gledaoci će moći da prate u direktnom prenosu na kanalima RTS 1 i RTS Satelit.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva