:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2017   12:05

0

198

Početi od mene, ali proveriti i poreklo imovine Vuka Jeremića


Na pitanje da pojedini predstavnici opozicionih stranaka, pre svega Narodne stranke, traže da se proveri poreklo imovine Popovića, on za RTS kaže da podržava taj predlog Narodne stranke, ali je pozvao i njih i državne organe da provere poreklo imovine predsednika te stranke, "koji je kao ministar sa 30 i nešto godina kupio stan od milion evra u najlepšem delu Beograda".




Popović je pozvao i da se proveri kako je Jeremić uspeo da, kako navodi, finansira svoju predsedničku kampanju sa sedam miliona evra.



 

"Mislim da će se naći mnogo interesantnih momenata i bilo bi vrlo interesantno da svi istražni ograni, počnu od mene, ali provere i Vuka Jeremića", rekao je Popović.


Ministar je naglasio da se zalaže za transparentnost svih političara.



"Zakon o poreklu imovine je vrlo važan zakon. I ja kažem da počnemo od mene, a onda od Jeremića, i mislim da ćemo tim procesom krenuti u vrlo pravilnom smeru", rekao je Popović i izrazio podršku Zakonu o poreklu imovine kako bi se ispitalo vlasništvo svakog političara.



Popović je ponovio da tvrdnje istraživačke mreže KRIK u okviru takozvanih "Rajskih papira" da poseduje firme u ofšor zonama, predstavljaju politički napad na njega, ali i, kako kaže, na predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, koji vode suverenu i nezavisnu politiku.



On je dodao da je istina da se zalaže za odlične odnose sa Rusijom, kao što je objavljeno u papirima, ali je napomenuo da Srbija želi da ima najbolje političke i ekonomske odnose i sa EU, SAD i Kinom.



"Kakvo je to istraživanje koje se bavi mojim političkim stavovima? Iza toga se vidio da je cilj jasan, njihove maske su pale, oni su isključivo u funkciji naručilaca njihovog izveštaja", kazao je Popović.



Na pitanje kome odgovara da napadne Srbiju po tom osnovu, Popović kaže da isključivo odgovara onima koji žele da budemo u NATO, koji ne žele da Srbija bude nezavisna kao što je sada, kojima smeta što je Srbija kupila ruske migove i žele da Srbija uvede sankcije Rusiji i odrekne se Kosova.



"Mi se Kosova i suverene politike nećemo odreći", poručio je Popović.



Na konstataciju da je to "čitanje na drugu loptu" i da ono što su najpre čitaoci mogli da pročitaju su finansijski podaci i dokumenti koji se tiču ofšor zona i prijavljenih, odnosno neprijavljenih firmi, te pitanje šta je od toga tačno, Popović je ponovio da ništa nije tačno.



Kako kaže, KRIK je izrekao tri tvrdnje i sve tri su lažne.



Popović navodi da je prva laž da ima kompaniju u ofšor zonama, što je, primećuje, KRIK priznao.



On je dodao da je netačno i da je postojala namera da 2012. godine prenese kompanije u ofšor zone, ali da to navodno nije uspelo jer je proglašen visokorizičnim klijentom.



Popović je napomenuo da je njegova konsultantska kuća PWC potpisala ugovor sa Eplbi i da je ta usluga otplaćena.



"To što su radili Eplbi i PWC, ja nikada nisam potpisao", rekao je Popović.



Kao treću laž naveo je da ima još ofšor kompanija na "rajskim ostrvima", naglasivši da su sve njegove kompanije isključivo registrovane u Evropi i Rusiji.



"Izrečene tri tvrdnje i sve tri lažne", rekao je ministar i najavio da će zbog toga podneti tužbu, ali će sav novac koji dobije od presude pokloniti deci bez roditeljskog staranja.



Popović je napomenuo da je svu imovinu stekao pre nego što je postao ministar.



"Sve od prvog do poslednjeg detalja prijavljeno je Agenciji za borbu protiv korupcije", naglasio je Popović.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva