:

:

TV Most

clock

Jun 21, 2017   12:05

0

150

Početak gradnje Šumadijskog koridora 2018. godine

Zorana Mihajlović rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da njeno ministarstvo već duže vreme razgovara sa američkom kompanijom "Behtel" o izgradnji Šumadijskog koridora.

"Mi sa naše strane pokušavamo da preprojektujemo projekte koji su postojali. Ovaj koridor je značajan ne samo zato što povezuje dva koridora, već što će povezati i važne gradove, to je baza razvoja da imamo dobru infrastrukturu. Prema našim procenama, mogli bismo u drugoj polovini sledeće godine da počnemo sa izgradnjom 109 kilometara puta. Već su izdati javni pozivi za projektovanje, eksproprijaciju ", kaže ministarka Mihajlović.

Napominje da je završen veći deo auto-puta Batočina-Kragujevac koji će biti otvoren sledeće nedelje.

"Ukupna dužina je 27 kilometara, mi smo završili 22 kilometra i ostaje još pet kroz Batočinu. Do marta očekujem izgradnju i tih pet kilometara. Ovaj projekat se vuče godinama, mi smo projekat preuzeli prošle godine i sledeće nedelje ćemo pustiti završen deo", ističe Mihajlovićeva.

Na kritike ministra finansija koji kaže da nije povučeno sedam milijardi dinara za kapitalne investicije, ministarka odgovara da je građevinarstvo sezonska delatnosti i da novac ne može da se povlači u decembru ili januaru jer nije sezona.

"U prvom kvartalu su niska povlačenja sredstava, a na kraju je to oko 98 odsto. To su živi projekti i radovi, monitoring vrši ministarstvo i troši novac i on će biti potrošen kako je planirano", objašnjava ministarka.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva