:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2015   12:05

0

155

Početak gradnje autoputa Niš-Priština krajem 2016.

Ovaj projekat je važan za ceo region, jer će ubrzati protok robe i ljudi, pojačati trgovinsku razmenu i povećati broj turista, rekao je Vučić na sastanku posvećenom projektu autoputa Niš - Priština, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sastanku, koji je organizovalo austrijsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, prisustvovali su i premijer Albanije Edi Rama, predsednik EBRD-a Suma ÄŒakrabarti, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, Isa Mustafa i drugi predstavnici Prištine.

Premijer Albanije je rekao da je neophodno da Evropa podrži zemlje Zapadnog Balkana konkretnim projektima.

U suprotnom, i legitimitet i optimizam, koji trenutno vladaju u zemljama regiona, vratiće se kao bumerang, ako se predugo bude čekalo na evropsku podršku, rekao je Rama.

Predsednik EBRD-a je naglasio da je potrebno obezbediti slobodan protok robe na ovom putu kako bi projekat bio isplativ.

ÄŒakrabarti je predložio sastanak predstavnika zemalja uključenih u projekat sa predstavnicima EBRD-a i Evropske unije, na kojem bi bili definisani načini finansiranja koji neće opteretiti javni dug zemalja nosilaca projekta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva