:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 02, 2018   12:34

0

168

Počeo predfestivalski program 25. FEF-a


„Najbolje od Evrope“ obuhvatiće filmove koji su obeležili prethodnu godinu – Bez ljubavi(Andreja Zvjaginceva), Jupiterov mesec (Kornela Mundruca), Na telu i duši (Ildiko Enjedi), Ubistvo svetog jelena (Jorgosa Lantimosa), Skver (Rubena Estlunda), Berlinski sindrom(Kejt Šortland) i Eva (Benoe Žakoa).



Pod vedrim nebom na gradskom trgu, povodom jubileja koji festival proslavlja, publika će imati priliku da se podseti filmova koji su dobili nagradu Zlatni toranj Palićkog festivala za najbolji film prethodnih pet godina.



Prvi na programu „Palićki pobednici na Trgu“, dobitnik Zlatnog tornja 2013. godine, je holandski film Borgman (Aleksa van Varmerdama), a slede Levijatan (Andreja Zvjaginceva), Ovnovi (Grimura Hakonarsona), Toni Erdman (Maren Ade), a program će zatvoriti prošlogodišnji pobednik grčko-poljski film Park (Sofije Egzarhu).



Pored ove dve selekcije, u okviru predfestivalskog programa biće prikazan od 8. jula i omaž program ovogodišnjim dobitnicima nagrade „Aleksandar Lifka“ – Radetu Šerbedžiji i Brajanu Koksu.



Festival evropskog filma Palić biće održan od 14. do 20. jula na Paliću i u Subotici i prikazaće stotinak naslova raspoređenih u 12 programskih celina.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva