:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 06, 2015   12:05

0

130

Počeo "Lovefest" u Vrnjačkoj banji

Agencija za bezbednost saobraćaja saopštila je da će u okviru Bezbedne zone festivala promovisti svoju interaktivnu kampanju "Biram život", koju organizuje uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se dodaje, posetioci štanda "Biram život" u okviru Bezbedne zone festivala, imaće priliku da razgovaraju sa promoterima kampanje o značaju vezivanja pojasa, opasnostima koje donosi brza vožnja i vožnja pod dejstvom alkohola, ali i o pozitivnim i negativnim iskustvima koja su posetioci zone imali u vezi sa saobraćajem.

Tokom festivala posetioci će imati priliku da isprobaju simulatore "kosa ravan", koji prikazuje efekat upotrebe sigurnosnog pojasa, kroz simulaciju čeonog sudara, kao i simulator prevrtanja vozila "Ražanj".

Posetioci festivala će imati priliku da isprobaju i efekte "pijanih naočara" koje na autentičan način prikazuju negativno dejstvo alkohola, navodi se u saopštenju i dodaje de će ti simulatori biti dostupni svim posetiocima tokom trajanja festivala, svakog dana od 16 do 20 sati na Gradskom trgu.

U saopštenju se navodi da će sutra, u okviru kampanje "Biram život" , Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Kancelarijom za mlade Vrnjačke Banje organizovati tribinu čiji je cilj podizanje svesti mladih o značaju bezbednosti u saobraćaju.

Agencija za bezbednost saobraćaja već drugu godinu sprovodi aktivnosti koje imaju za cilj smanjenje stradanja mladih u saobraćaju, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da se ta kampanja, pored medija, realizuje i na internetu, društvenim mrežama, radionicama, tribinama i radom na terenu.

Procena organizatora je da će ovogodišnji, deveti "Lovefest", posetiti više od 60.000 mladih iz celog sveta, navedeno u saopštenju .

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva