:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2018   12:05

0

183

Počeo 25. Kopaonik biznis forum

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum prvi put će trajati četiri dana, od 4. do 7. marta, a centralna tema je - "Šta posle fiskalne konsolidacije: Kako fiskalnu stabilnost merama ekonomske politike pretvoriti u održiv rast i razvoj?"

 Glumac Miloš Biković "otvorio" je ovogodišnji jubilarni Biznis forum na Kopaoniku, kao moderator prvog uvodnog panela posvećenog digitalnoj ekonomiji, koju organizatori foruma označavaju kao istorijsku šansu za srpsko društvo i ekonomiju.

Biković je na panelu predstavio Inicijativu Digitalna Srbija, a učestvuju i pomoćnica direktora BioSens Instituta Vesna Crnojević Bengin, direktor Razvojnog centra kompanije Majkrosoft u Srbiji Dragan Tomić i jedan od osnivača i direktor kompanije Nordeus Branko Milutinović.

Večeras će uslediti i panel - "Osnaživanje ženskog preduzetništva".

Takođe, biće priređen i tradicionalni koktel dobrodošlice, a domaćin je "MK grupa".

Posebni gosti na biznis forumu, kako se očekuje, biće predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, guverner Jorgovanka Tabaković, ministri, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, i drugi.

Premijerka Brnabić govoriće na temu pozicioniranja Srbije u vodećim svetskim trendovima na zatvaranju Kopaonik biznis foruma u sredu, 7. marta.

Specijalni gost "srpskog Davosa" biće najpoznatiji evropski futurolog Magnus Lindkvist.

Već dve i po decenije postojanja Kopaonik biznis foruma, popularnog "srpskog Davosa", hiljade ekonomista, političara, diplomata, biznismena i medijskih ekipa početkom svakog marta sastaju se na Kopaoniku, sa idejom da odgovore na najveće izazove srpske ekonomije u godinama pred nama.

Predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF-a Aleksandar Vlahović najavio je da će četvorodnevni forum imati izuzetno kvalitetan program tokom 22 panela, tri plenarne sesije, šest specijalnih događaja i tri posebna obraćanja.

Vlahović je naglasio da je Kopaonik biznis forum najznačajniji takav događaj u ovom delu Evrope i da se njegov kvalitet svake godine podiže kako bi se napravila  platforma za kritičku raspravu i analizu.         

Vlahović je najavio učešće brojnih predstavnika vlade na Kopaonik biznis forumu, između ostalih i potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, ministara Dušana Vujovića, Mladena Šarčevića, Gorana Kneževića, Zorana Đorđevića, Vanje Udovičića, Aleksandra Antića i Zlatibora Lončara.

Jubilarni 25. Kopaonik biznis forum prerastao je početnu ideju od pre četvrt veka - da bude mesto savetovanja ekonomista i energetičara - i danas je izrastao u "balkanski Davos".

To potvrđuju broj i "težina" učesnika, teme o kojima se raspravlja na panelima, ali i niz "bliskih susreta" biznismena i političara iz Srbije i sveta, ocenio je Vlahović za Tanjug.

On kaže da se samom postavkom tema sugeriše i poruka i zaključak ovogodišnjeg Foruma - hitna "digitalizacija Srbije".

Sa Kopaonika će se jasno, ističe, poslati poruka državi koji su dobri rezultati iz prethodnog perioda, ali i šta nije dobro urađeno i na čemu se mora više raditi.

Organizatori 25. foruma na Kopaoniku su Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a pokrovitelj je Vlada Srbije. 

Za praćenje foruma je registrovano oko 110 novinara, a medijski partneri su novinska agencija Tanjug i nedeljnik NIN.

Ove godine Kopaonik biznis forum ima svoj zvanični veb sajt - www.kopaonikbusinessforum.rs, sa svim informacijama o programu i učesnicima.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva