:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Septembar 17, 2018   21:40

0

346

Počelo ponovljeno suđenje Naseru Oriću


Suđenje je počelo ispitivanjem svedoka koji je promenio iskaz, tereteći pripadnike tzv. Armije BiH za napad na srpska sela u okolini Srebrenice i Bratunca, prenosi HINA.



Državni advokat BiH Miroslav Janjić je predstavljajući optužnicu rekao da će se tokom ponovljenog postupka osvrnuti na verodostojnost iskaza svih svedoka koji tvrde da će dokazati navode po kojima su Orić i pripadnik tzv. Armije BiH Sabaduhin Muhić odgovorni za ubistvo trojice Srba u selu Zalazje kod Srebrenice.



Svedok državnog tužilaštva Radivoje Ostojić tvrdio je da su sredinom jula 1992. godine pripadnici tzv. Armije BiH napali selo Zalazje, dok u ranijem iskazu tokom prvostepenog postupka to nije eksploicitno tvrdio, prenosi HINA.



"Prvo sam ranjen u kući, dosta krvi sam već izgubio", izjavio je Ostojić, dodajući da je tokom napada video ubijenog Dragana Rakića.



Janjić je najavio da će na sledećoj sednici biti saslušan zaštićeni svedok "O1", za kojeg tvrdi da će potvrditi navode iz optužnice o sudelovanju Orića u ubistvu srpskih vojnika.



Sud BiH je prošlog oktobra Orića i Muhića oslobodio optužbi da su 1992. u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenih Srba: Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.



Apelaciono veće Suda BiH je 8. juna, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, ukinulo prvostepenu oslobađajuću presudu Oriću i Muhiću i odredilo ponovno održavanje pretresa.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva