:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2015   12:05

0

140

Počeli razgovori o Železari

Predstavnici sindikata su uvereni da će novo rukovodstvo očuvati postojeća radna mesta.

Direktor Železare Bojan Bojković potvrdio je Tanjugu, u pauzi tokom predstavljanja prve kompanije, da je pozvano pet kompanija i dodao da će njihove pojedinačne prezentacije biti završene do četvrtka uveče.

"Zatim će uslediti detaljniji pregovori", rekao je Bojković.

Predstavnik Nezavisnog sindikata metalaca Železare Miroslav Miljković rekao je Tanjugu da radnici očekuju da će na konkursu za izbor menadžmenta pobediti kompanija koja će podići proizvodnju, ali i očuvati postojeća radna mesta.

"Najvažnija stvar je da 5.000 zaposlenih ostane na svojim radnim mestima, da kapaciteti Železare budu uposleni maksimalno i da zaposleni imaju redovne zarade kao i do sada", rekao je on.

Miljković je naveo da bi najbolja solucija za Železaru bila da je izabran strateški partner, ali da ni ovo rešenje nije loše jer predstavlja uvod u privatizaciju koja će se, kako je rekao, na kraju ostvariti.

Sa njim se slaže i član Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Železare Vlado Bulajić, koji kaže da je izbor profesionalnog menadžmenta samo usputna stanica koja vodi ka konačnom cilju, a to je privatizacija čeličane.

Upitan da li nakon izbora profesionalnog menadžmenta očekuje otpuštanja, Bulajić kaže da veruje da će nova uprava podići nivo proizvodnje, te da će samim tim biti potrebe za novim radnim mestima.

Inače, mediji su prethodnih dana pominjali nekoliko kompanija zainteresovanih za upravljanje Železarom, a među njima su američki Esmark, slovački Pikaro, ruski Crveni oktobar, austrijski Global stil konsalting i HKP inženjering iz Holandije, Emlok AB iz Švedske i Monako Risorsis grup.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva