:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2015   14:54

0

197

Počela žetva u selu Novake kod Prizrena

Ministar Dalibor Jevtić razgovarao je sa meštanima ovog sela o problemima koji su prisutni duži niz godina, u pitanju su zapošljavanje, infrastruktura, povratak raseljenih lica.

Obraćajući se medijima, ministar Jevtić rekao je da je u razgovoru sa prisutnima utvrđeno i dogovoreno šta je prioritet za naredni period.

„Mi smo na svečani način krenuli sa žetvom u selu Novake. Ministarstvo za povratak i zajednice i ove godine subvencioniše žetvu, na zahtev povratnika. ÄŒinjenica je da i na ovaj način želimo da pomognemo ljudima da, koliko toliko, imaju nekakve prihode znajući da ekonomska situacija u povratničkim mestima nije idealna. Na zahtev upravo ovih ljudi, drugu godinu za redom zajednički ulazimo u početak žetve. Ove godine na površini od dvadeset hektara očekujemo dobre prinose“, kazao je Jevtić dodajući da ima običaj da posećuje povratnike vrlo često i razgovara sa njima o problemima.

Spasa Andrijević, čiji dom je posetio ministar kaže da je zadovoljan što nisu zaboravljeni i da ovo nije prva poseta gospodina Jevtića.

„Ovo je treći put da ministar poseti naše selo. Ovo je jedan vid moralne podrške što nama najviše znači. Sve ono drugo, finansijska podrška, može da ostane u drugom planu jer je moralna najznačajnija. Ovaj tim nam daje nade i veću sigurnost da ovde ostanemo i opstanemo“, rekao je Spasa Andrijević.

Ministar Jevtić se, nakon razgovora, uputio u njivu da na simboličan način prisustvuje ovogodišnjoj žetvi, koju je finansiralo ministarstvo.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva