:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Mart 23, 2018   12:05

0

227

Počela takmičenja za učešće na smotri recitatora "Pesniče naroda mog"


Na Opštinsku smotru recitatora plasiralo se po troje takmičara iz obe kategorije.


U kategoriji mlađeg uzrasta prva je Anđela Simijonović, koja je recitovala pesmu Moše Odalovića “Daje se na znanje”. Đurđina Stanojević je druga, a recitovala je pesmu Dušana Radovića “Tužna pesma”, dok je Anđelija Janković zauzela treće mesto. Ona je svoju veštinu recitovanja prikazala pesmom “Vuku S. Karadžiću – pisma”, autora Ljubivoja Ršumovića.  


Iz kategorije srednjg uzrasta najbolji je bio Goran Đokić, koji je recitovao pesmu Mike Antića “Kosmonautska pesma”. Milenija Stanojević zauzela je drugo mesto, recitovala je pesmu “Kad mati mesi medenjake” Branka Radičevića. Treće mesto pripalo je Kristini Antić, koja je za takmičenje odabrala pesmu Moše Odalovića “Veliko slovo za lastu”. 


Recitatorsko umeće ocenjivao je tročlani žiri: profesori srpskog jezika i književnosti Miodrag Spasić i Dragana Simijonović i profesor razredne nastave Jelena Stanković.


Opštinska smotra recitatora biće održana 29. marta u školi “Vuk Karadžić” u Gnjilanu.  


Okružno takmičenje planirana za 17. april, a biće održana u Kulturno-prosvetnom centru “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu.


Republička smotra “Pesniče naroda mog 2018” koja ove godine slavi pedesetogodišnji jubilej,  održava se sredinom maja u Valjevu. 

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva