:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

142

Počela sednicaVlade,Vučić o ishodu pregovora u 16h

Pregovori su i danas nastavljeni, zbog čega su i sednica vlade i pres konferencija, ranije najavljeni za jutro, pomereni za nekoliko sati.



Premijer Aleksandar Vučić otkazao je jutrošnju sednicu Vlade, kao i put za Obrenovac, kako bi razmotrio novu ponudu Esmarka za Železaru Smederevo.



Vlada je dobila novu kontraponudu od Esmarka za Železaru Smederevo.



Na pregovorima su bili i gradonačelnik Smedereva, članovi Komisije za privatizaciju Železare Smederevo kao i KPMG, koji je privatizacioni savetnik.

Esmark je 15. februara dao Vladi Srbije kontraponudu, da bi jutros stigla nova ponuda te kompanije.

Danas ističe rok koji je MMF dao Srbiji da se reši pitanje smederevske Železare.



Bez obzira na to kakav bude ishod pregovora sa "Esmarkom", Železara će nastaviti da radi, poručio je ranije premijer Vučić.



Prema našim informacijama, „Esmark“ je tokom pregovora koji traju već 20 dana odbio nekoliko predloga Vlade koji bi garantovale rad Železare na duže vreme.



Ako Vlada Srbije prihvati ponudu „Esmarka“ o kupovinu Železare, to će značiti da će država zadržati kakvu-takvu kontrolu nad trošenjem novca u ovoj kompaniji.



Pregovori Vlade Srbije s rukovodstvom Esmarka počeli su 27. januara jer je ta kompanija jedina dala ponudu za kupovinu 80,01 odsto kapitala Železare, na tenderu koji je otvoren 9. januara.



Pregovori su najpre vođeni u Beogradu, a završne razgovore u sedištu Esmarka u Pitsburgu od 12. februara predvodio je ministar finansija Srbije Dušan Vujović.



Sa Esmarkom je pregovarano o 30 elemenata važnih za ugovor koji su se odnosili na obaveze obe strane i garancije za nastavak proizvodnje i zaposlenost u Železari.



Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva