:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2015   12:05

0

112

Počela sednica o Zajednici albanskih opština

Odbornici stranaka koje predvode lokalni albanski političari došli su u zgradu Skupštine opštine Preševo oko 11 sati.

Današnjom sednicom rukovodi predsednik nacionalnog saveta Albanaca Jonus Musliu, a prisutni su predsednici opština Preševo i Bujanovac Ragmi Mustafa i Nagip Arifi, kao i predstavnik grupe građana Ramiz Ljatifi.

U sali su i odbornici svih političkih partija koji podržavaju današnji skup, kao i odbornici Demokratske unije doline, čiji je lider Skender Bestani.

Sednici ne prisustvuju odbornici Partije za demokratsko delovanje Rize Haljimija, kao ni Demokratske unije Albanaca, čiji je predsednik Rami Zulfiju.

U opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa od 114 odbornika 74 je albanske nacionalnosti.

Stranke koje su podržale inicijativu predsednika Nacionalnog saveta Albanaca imaju 41 odbornika, a oni koji se protive 33.

Sednicu prate i brojne novinarske ekipe, a s obzirom da pre njenog početka nije bilo izjava, očekuje se da će se po okončanju neko od zvaničnika obratiti novinarima.

Predsednik opštine Preševo i lider Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa tvrdi da će na današnjem skupu biti doneta odluka o formiranju zajednice albanskih opština na jugu Srbije, dok lider Pokreta za demokratsko delovanje i poslanik u parlamentu Riza Haljimi kaže da ta sednica nije dobro pripremljena i da je inicijativa trebalo da krene iz lokalnih samouprava.

Tanjugov reporter javlja da je u Preševu danas uobičajena subotnja atmosfera.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva