:

:

TV Most

Foto: 500x.fiat500.com

clock

Mart 19, 2015   12:05

0

162

Počela prodaja novog Fijatovog modela 500X

On je pozvao posetioce 52. Međunarodnog salona automobila, koji počinje sutra i traje do 29. marta, da dođu na štand Fijata i isprobaju novi model tog proizvođača koji će s ponosom biti premijerno predstavljen.

Fijat 500X, koji je već izložen na Beogradskom sajmu, predstavlja novi kompaktni krosover iz porodice 500.

"Fijat 500X je izuzetan auto, nasleđe naše ikone odnosno porodice modela 500, sa kojom smo postigli zaista veliki uspeh u prethodnih osam godina", istakao je Janućeli.

On je kazao da je 500X podjednako dobar za gradsku i terensku vožnju, kao i da ima štedljive motore u nekoliko verzije.

Janućeli je pozvao sve zainteresovane da dođu i da ga isprobaju poručivši da FCA Srbija ima posebnu ponudu za sajam odnosno prilikom kupovine bilo kog modela predviđeno je finansiranje do 9.000 evra beskamatno sa otplatom na šest godina.

Najniža cena osnovnog modela 500X je 16.990 evra.

Kako je rekao, na primer 500X sa benzinskim motorom 1,6 sa nešto više opreme odnosno automatskom klimom, navigacionim sistemom i uređajem sa sezorom za parkiranje košta nešto više od 17.000 evra.

"Prodaja počinje danas, a juče smo u italijanskoj ambasadi imali prezentaciju 500X, kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije. Ponosni smo i imamo velika očekivanja po pitanju prodaje za ovaj model u narednim danima", istakao je Janućeli.

Prema njegovim rečima, Fijat planira da zadrži 12,5 odsto tržišnog udela na srpskom tržištu, sa kojom je na drugom mestu po prodaji, ali sa drugačijim ciljem u odnosu na prošlu godinu.

"Ako uporedimo aktuelnu ponudu FCA u odnosu na prethodne dve godine videćete da imamo potpuno drugačiju poziciju. Na primer, nemamo više punto klasik već se fokusiramo da ponudimo nešto interesantnije, kao što je Abart brend", naveo je Janućeli.

On je kazao da Fijat sada nudi srpskom tržištu brže i moćnije modele.

Novi model Fijat 500 X svečano je sinoć predstavljen u italijanskoj ambasadi u Beogradu, a kompanija Fijat automobili Srbija u Kragujevcu je tom prilikom zvanično najavila novo ime kompanije, koja će sada zove FCA Srbija.

Model 500X dolazi u dve verzije: prva, u nivoima opreme Pop, Popstar, Lounge poseduje osoben, elegantan stil i namenjena je mladim, dinamičnim i urbanim kupcima.

Druga verzija u kros i kros plus nivoima opreme poseduje izgled i tehnologiju koji su karakterističniji za terenca i idelano je rešenje za one koji slobodno vreme vole da provode na otvorenom.

Kompanija Fijat automobili Srbija je osnovana 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (84, FGA) sa Vladom Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva.

Globalnim spajanjem FIAT-a i Chryslera, grupa nosi naziv FIAT Chrysler Automobiles (84, FCA), pa je i kompanija u Kragujevcu promenila naziv u FCA Srbija d.o.o. Kragujevac.

Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles grupe širom sveta.

Sa više od 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika.

U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona samo u nabavku najsavremenije opreme.

FCA Srbija je, takođe, generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, Lancia, FIAT Profešional, Jeep i Abarth.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva