:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2015   12:05

0

115

Počela nova sednica Skupštine Srbije

Vlada Srbije je navela u obrazloženju da je cilj te izmene da se uspešno reši sudbina preduzeća u kojima postoje uslovi za privatizaciju, da se olakša postupak privatizacije i da se utvrdi realno stanje njihove imovine, obaveza i kapitala, odnosno da se utvrdi njihova stvarna tržišna vrednost.

Po Zakonu o privatizaciji, 31. decembar 2015. godine krajnji je rok za privatizaciju svih 526 preduzeća u portfelju Agencije za privatizaciju.

Predlog Ministarstva privrede je da se do godinu dana produži rok za privatizaciju 17 preduzeća, a na Kosovu i Metohiji je 18 neprivatizovanih firmi. Ministarstvo je predložilo i da se objavljivanje javnog poziva za još 33 firme, umesto za 31. maj odloži do oktobra.

Na dnevnom redu sednice su i izmene i dopune Zakona o standardizaciji, koje je podnela Vlada, i predlog odluke da Brankica Janković bude izabrana za poverenicu za zaštitu ravnopravnosti, umesto Nevene Petrušić kojoj je mandat istekao 5. maja.

Predlog da Brankica Janković bude izabrana za poverenicu, podneo je Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo, i ona je kandidat vladajućih stranaka.

Šest nevladinih organizacija je zatražilo od poslanika da ne podrže izbor Brankice Janković, jer nema dobre kvalifikacije za tu funkciju, ni iskustva na pravnim poslovima u oblasti zaštite ljudskih prava.

Nevladine organizacije predložile su Slavoljupku Pavlović.

Danas za 16.00 zakazana je posebna sednica parlamenta na kojoj će se poslanicima obratiti predsednik Italije Serđo Matarela.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva