:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2017   12:05

0

134

Počela nova sednica parlamenta

Prebrojavanje poslanika obavljeno je na predlog poslanika SNS-a Veroljuba Arsića, koji je izrazio sumnju u ispravnost elektronskog sistema za glasanje.

Posle prebrojavanja utvrđeno je da je u skupštinskoj sali prisutno 136 poslanika, a potom su se za povrede Poslovnika za reč javili poslanik SRS-a Nemanja Šarović i šef poslaničke grupe DS-a Goran Ćirić.

Povodom polemike o proceduri, po kojoj je zakazana nova sednica, predsednica parlamenta Maja Gojkovićeva je rekla da joj je žao što su poslanici opozicije predali predloge za dopune dnevnog reda za sednicu koja nije u tom trenutku bila zakazana, jer tada njen saziv nije bio evidentiran.

"Nije zavedeno vreme saziva nove sednice kad je predato, jer se žurilo da se popišu u 9:59 dopune na sednicu koja nije zakazana", istakla je Gojkovićeva.

Na dnevnom redu sednice su predlozi zakona kojim se potvrđuju sporazumi o saradnji u oblasti odbrane sa drugim državama, o vazdušnom saobraćaju sa Kinom, o turističkoj saradnji sa Belorusijom.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o pružanju doprinosa u resursima multidimenzionalnoj integrisanoj misiji Ujedinjenih nacija za stabilizaciju u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), o potvrđivanju Sporazuma između Saveta ministara Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije o osnivanju Balkanskih vojnomedicinskih snaga.

Poslanici će razmatrati i predloge zakona o vojno-tehničkoj saradnji sa Belorusijom, Slovačkom, o Nacionalnom programu javne železničke infrastrukture od 2017. do 2021. godine, o saradnji sa Ruskom Federacijom u vezi sa međunarodnim drumskim saobraćajem...

Deo opozicije bojkotuje sednicu parlamenta

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je da će deo opozicionih poslanika bojkotovati sednicu parlamenta, koja je počela u 15.30 časova.

"Dogovorili smo se da bojkotujemo sednicu", rekao je Radulović novinarima u Skupštini posle sastanka dela opozicije u biblioteci parlamenta.

Konferenciji su, pored Radulovića i poslanika Dosta je bilo, prisustvovali predstavnici poslaničkih grupa SDS, Dveri, Za spas Srbije - Nova Srbija.

Sastanku opozicije, prema Radulovićem rečima, nisu prisustvovali poslanici SRS-a i LDP-a.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva