:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2015   12:05

0

151

Počela javna rasprava o zakonu o katastru

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se navodi da će usvajanjem tog zakona, zajedno sa već usvojenim izmenama Zakona o planiranju i izgradnji i zakonom o konverziji, koji je od danas u javnoj raspravi, biti zaokružena regulativa koja će uvesti red u oblast građevinarstva.


"Donošenje seta zakona će omogućiti privođenje zemljišta urbanističkoj nameni, stvoriti povoljniji privredni ambijent i podstaći investicije u građevinarstvu", ističu na ovoj adresi.


Nacrt zakona je pripremila Radna grupa u kojoj su učestvovali predstavnici Republičkog geodetskog zavoda, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva finansija, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Pravnog fakulteta.


Tokom rasprave, kako je istaknuto, nova zakonska rešenja će biti prezentirana predstavnicima državnih organa, javnih službi, privrednih subjekata, sindikata, udruženja poslodavaca, stručne i akademske javnosti, međunarodnih organizacija, civilnog sektora i drugih zainteresovanih učesnika.



Javna prasprava je počela juče u Užicu, a sledeća će biti održana u Nišu 21. maja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva