:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2015   14:24

0

137

Počela grejna sezona u školama na KiM

Na početku radne nedelje, učenike Osnovne škole "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici dočekale su tople učionice, tako da sada mališani imaju mnogo bolje uslove za obavljanje školskih aktivnosti.

"Grejna sezona je počela na vreme zahvaljujući Privremenom organu opštine, upravi gradske toplane i našim radnicima. Proverili smo sve sisteme na vreme, danas je sezona grejanja počela, prijatnije je u školi. Što se tiče cele sezone poslednjih godina nismo imali problema", kaže direktor OŠ "Branko Radičević" Kosovska Mitrovica.

U svim školama na Kosovu i Metohiji grejanje je počelo na vreme, a prema rečima rukovodioca školske Uprave, obezbediće se dovoljno ogreva za celu grejnu sezonu.

"Prema informacijama koje smo prikupili, sve neophodne pripreme su obavljenje, i grejanje je počelo i u školama koje se greju sistemom gradskih toplana i oni koji sami lože. Nabavka ogreva još nije završena, ali ovih dana obezbediće se dovoljno ogreva za celu grejnu sezonu, jer je sada nabavka ogreva centralizovana preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju", ističe Predrag Stojčetović, rukovodilac školske Uprave.

Zvanično grejna sezona traje 6 meseci i razloga za brigu nema,jer će mališani prema rečima nadležnih nastavu pohađati u toplim učionicama.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva