Vesti
Počela gradnja koloseka u tunelu "Bela Reka" na Koridoru 11

17:22, 16.06.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Kompanija ruskih državnih železnica "RŽD internešenel" počela je polaganje koloseka u tunelu "Bela Reka" na pruzi Beograd–Bar, saopštila je ta kompanija.
Foto: Tanjug, arhiva
"U tunelu "Bela Reka" na deonici Resnik–Valjevo, pruge Beograd–Bar, koja je deo evropskog saobraćajnog Koridora 11, počeli su radovi na polaganju koloseka, uz primenu tehnologije elastomernog tepiha", piše u saopštenju RŽD-a.

Kako navode, ova tehnologija je već poznata u svetu, a sada se, ističu, prvi put primenjuje u okviru modernizacije železnice u Srbiji.

Tunel, čija dužina iznosi više od 3,8 kilometara, izgrađen je 1958. godine i od tada se nije renovirao.

Kompanija "RŽD internešenel" je započela rekonstrukciju objekta u decembru 2016. godine, a za to vreme, kažu, bili su izvedeni radovi na odvodu vode sa zidova tunela i rekonstrukcija njegovog podnožnog svoda.

Nakon zamene šinskog polja, uređaja i kontaktne mreže, brzina vozova je povećana sa 50 na 120 kilometara na čas, kažu u tom preduzeću.

Radovi na rekonstrukciji deonice Resnik–Valjevo, navode oni, odvijaju se u skladu sa Aneksom 4. 1 uz Ugovor, koji su potpisali "RŽD internešenel" d. o. o. i "Infrastruktura železnice Srbije" a. d. u decembru 2015. godine.

Planirani rok za realizaciju projekta je, navode, jun 2018. godine, a njegova ugovorna vrednost iznosi oko 80 miliona dolara.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design