:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2015   12:05

0

124

Poboljšanje za penzionere do kraja godine

Prilikom posete Krupnju i obilasku infrastrukturnih objekata obnovljenih posle prošlogodišnjih poplava, Vučić je rekao da to poboljšanje za penzionere neće biti veliko ali da će oni, ipak, osetiti da žive bolje.

"Hiljadu puta sam to proverio i znam o čemu govorim. Tako nešto će da se dogodi, to je moje obećanje", rekao je Vučić.


Vučić je dodao da će poboljšanje, zahvaljujući svom radu, osetiti i drugi slojevi stanovništva - nastavnici, medicinski radnici, policajci, vojnici i drugi.

Govoreći o radovima na obnovi uništenih objekata, Vučić je rekao da je učinjeno mnogo, i da postoji još dosta toga što treba da se završi u selima oko Krupnja, ali da je informisan da Krupanj danas izgleda lepše nego pre godinu i po dana i poplava.

On je dodao da je više od pet miliona evra, odnosno oko polovine ukupne sume uložene u obnovu Krupnja, obezbedila Evropska unija i izrazio veliku zahvalnost na toj pomoći.

"Moramo da pokažemo zahvalnost jer je to ogroman novac", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ovo 11 put kako dolazi u Krupanj i dodao da će dolaziti i ubuduće da proveri kako se odvijaju radovi, jer "nije dovoljno da se samo kaže da se nešto uradi".

Dijalogom do rešenja za Šarengradsku adu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će dijalogom i ozbiljnim razgovorom biti rešeno pitanje Šarengradske ade, jedne je od tačaka graničnog sporenja Srbije i Hrvatske.

"Nadam se da ćemo biti u stanju da sa Zagrebom to rešimo u dobroj veri na način dobrih komšija i suseda. Mislim da će za to postojati dobr volja i u Zagrebu i u Beogradu. Ako ne da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu", rekao je Vučić novinarima u Krupnju.

On je rekao da neke zemlje ne mogu koristiti različite principe za rešavanje graničnih sporova sa različitim zemljama.

"Ne mogu neke zemlje da u svojim političko pravnim sukobima oko granica koje imaju sa najmanje pet zemalja da imaju pet različitih principa. Dajte koristite bar jedan, pa da znamo šta mislite. A ne možete kada to imate sa Slovenijom ili kada to imate sa BIH da koristite dva principa, sa Crnom Gorom treći a sa Srbijom četvrti", rekao je Vučić.

Šarengradska Ada, ostrvo u Dunavu između Srbije i Hrvatske, jedna je od tačaka graničnog sporenja između dve države.

Gomes: EU će nastaviti da pomaže obnovu Srbije

EU će nastaviti da pomaže Srbiji u sanaciji šteta posle prošlogodišnjih poplava, kao i preventivnim merama za odbranu od poplava, istakao je danas otpravnik poslova Delegacije EU u Beogradu Hose Antonio Gomes, ukazujući da za to stoji na raspolaganju ukupno 172 miliona evra.

On je, prilikom otvaranja državnog puta drugog reda Korenita - Krupanj, rekao da je EU veoma brzo mobilisala sredstva za pomoć Srbiji u savladavanju posledica poplava.

Samo za Krupanj EU je izdvojila više od 5,6 miliona evra pomoći, podsetio je Homes.

On je napomenuo da je EU za pomoć Srbiji posle poplava u prvoj fazi mobilisala 30 miliona evra, u drugoj 72 miliona, i da preko Fonda solidarnosti stoji na raspolaganju daljih oko 60 miliona evra.

"To znači imamo 172 miliona evra na raspolaganju za dalje saniranje svih posledica. Raspoloživa sredstva će se koristiti za rekosntrukciju infrastrukture, ali i za prevenciju od poplava", podvukao je Gomes.

Ovo je, kako je konstatovao, sjajan primer kako kada se udruže snage za vrlo kratko vreme, sa jasnim ciljem pred sobom možemo da postignemo dobre rezultate i pomognemo ljudima. Istovremeno je kazao da iz ličnog iskustva, može reći da, u 20 godina rada u Evropskoj komisiji, nikada nije doživeo ovako brzo obezbeđivanje pomoći i realizaciju projekata, te je zahvalio i Vladi Srbije na saradnji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva