:

:

TV Most

clock

Oktobar 07, 2015   12:05

0

161

Poboljšan sistem izdavanja građevinskih dozvola

“Srbija je uspešno sprovela reforme”, rekao je Kirbi na međunarodnom forumu o reformi sistema građevisnki dozvola “Građevinske dozvole za konkuretniji region” istakavši da su premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica vlade Zorana MIhajlović imali veliku ulogu u sprovođenju reformi.

“Bez njihovog vođstva u ovoj reformi i donosenju odluka možda bismo i dalje bili zaglavljeni u onom sistemu”, rekao je on.

Kako je dodao, reforme koje Srbija sprovodi privući će veći broj stranih investitora i olaksaće rad investitorima koji rade u Srbiji, a doprineće i otvaranju većeg broja radnih mesta.

Efikasnost I transparetnost procesa izdavanja građevinskih dozvola su, naglasio je Kribi, važan element poslovnog okruženja.

Podsetivši da je Narodna skupština usvojila Zakona o planiranju i izgradnji u decembru prošle godine, Kirbi je istakao da je to smanjilo je troškove i ubrzalo proces izdavanja grajdevisnkih dozvola.

Prema njegovim rečima, investitori navode da je situacija bolja za njih, kao i da admministracija više poštuje rokove za izdavanje ali kako je rekao, proces reformi nije gotov jer je za implementaciju neophodno i uključivanje lokalnih samouprava i preduzećan.

On je ocenio i da je na lokalnom nivou primetan problem donošenja odluka, koje treba, kako je rekao, treba dšto pre donositi i izdavati dokumentaciju što brže.

“Neke opštine su efikasnije u realizaciji zakona, pa bi trebalo razmenti znanja i iskustva međusobno, kao i iskustva sa drugim zemljama u regionu”, poručio je Kirbi.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva