:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Oktobar 23, 2017   12:05

0

245

Pobeda Srpske liste i u Kosovskom Pomoravlju


U opštini Novo Brdo, prema nepotpunim podacima CIK-a, Srpska lista je takođe pobedila već u prvom krugu. Njen predstavnik Svetislav Ivanović osvojio je 54,97 odsto, skoro duplo više nego njegov protivkandidat Bajruš Imeri iz Demokratskog saveza Kosova koji je dobio 28,70 odsto glasova.



U opštini Parteš, kandidat za predsednika opštine ispred Srpske liste Dragan Petković pobedio je osvojivši 58,95 odsto, dok je njegov jedini protivkandidat iz Narodne sloge Nenad Cvetković osvojio 41,05 odsto.


U opštini Klokot, gde je zabeležena najveća izlaznost na celom Kosovu od blizu 62 odsto, za gradonačelnika će se ići, najverovatnije u drugi krug. Prema preliminarnim podacima CIK-a najviše glasova osvojio je kandidat Srpske liste Strahinja Spasić 42,08 odsto, ispred kandidata Građanske inicijative Klokot – Vrbovac Božidara Dejanovića koji je dobio 37,62 odsto glasova izašlih birača.


Očekuje se da će CIK izaći sa potpunim podacima u narednih par dana, kada se budu prebrojali I uslovni glasovi,  odnosno glasovi putem pošte i glasovi osoba sa posebnim potrebama.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva