:

:

TV Most

clock

Avgust 19, 2017   12:05

0

114

Pobeda Srbije na startu turnira u Hamburgu

Posle početnih pet minuta, tokom kojih su poljski košarkaši pogodili pet od šest šuteva za tri poena, što im je donelo vođstvo 19:5, Srbija preuzima kontrolu nad utakmicom. Dobrom odbranom i efikasnom napadačkom igrom, pre svega sa centarskih pozicija, naš tim preokreće rezultat i serijom 10:0 stiče prednost koji nije ispustio do kraja.

U drugoj četvrtini ekipa Aleksandra Đorđevića imala je i 12 poena prednosti (35:23 u 14. minutu), ali su Poljaci uspevali da ostanu na „prihvatljivom" minusu zahvaljujući povremenim šuterskim minijaturama.

Srbija je u drugom poluvremenu nastavila sa sigurnom igrom. Raspoloženi Lučić je bio efikasan, odbrana je ponovo bila na solidnom nivou, pa je naša reprezentacija u 36. minutu stigla do najveće prednosti na utakmici od 15 poena (79:64).

U završnici su Poljaci iskoristili nekoliko vezanih grešaka našeg tima, pogodili nekoliko šuteva i slobodnih bacanja i serijom 14:0 na minut i 22 sekunde pre kraja prišli na 79:78. Ipak, dramatične završnice nije bilo, Štimac pogađa dva slobodna bacanja, posle dobre odbrane poentira Bogdanović, pa Srbija dolazi do sigurne pobede.

Najefikasniji u našim redovima bio je Lučić sa 22 poena, koliko je kod Poljaka imao Ponitka. Marjanović je postigao 12, a Kuzmić deset poena.

Sledeću utakmicu na Superkupu u Hamburgu naša reprezentacija igra u subotu protiv Rusije u 20 sati.

"Tvrda utakmica protiv ekipe koja je prva od svih krenula sa pripremama i trening mečevima. Poljaci su uigrana šuterska ekipa, sa dobrim atletskim predispozicijama. Bila je ovo odlična utakmica za nas. U dva-tri navrata smo dolazili do prednosti od 12 poena, ali kao da smo očekivali da se protivnik sam preda. Neki igrači moraju da shvate da na Evropskom prvenstvu takav odnos za nekoliko sekundi utakmicu može da odvede u potpuno drugom smeru i to ne sme da se ponavlja. Na kraju, ostvarili smo solidnu pobedu, u najvećem delu smo kontrolisali igru i reztultat, izuzimajući početnih nekoliko minuta. U utakmicu moramo da uđemo dobrom odbranom i na tome moramo da insistiramo", rekao je nakon meča Aleksandar Đorđević, selektor Srbije.

Srbija – Poljska 85:78 (25:19, 18:18, 21:21, 21:20)

SRBIJA: Mačvan 8, Bogdanović 8, Kalinić 4, Lučić 22, Milosavljević 2, Birčević 4, Štimac 7, Lazić, Micić 2, Gudurić 3, Jović 3, Kuzmić 10p, 7sk, Marjanović 12.

POLJSKA: Sokolovski, Cel 3, Sloter 11, Kulig 10, Zamojski 2, Ponitka 22, Vačinski 7, Košarek 6, Mazurčak, Gjelo 5, Karnovski 10, Grušecki 2, Hričanjuk.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva