:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

April 26, 2018   12:05

0

119

Plenković:Hrvatska za saradnju,Vulinu ostaje zabrana


Andrej Plenković je svoj kabinet obavestio da je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova u subotu Beogradu uputilo notu, nakon izjava srpskog ministra odbrane, kojom je do daljnjeg Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku.



Plenković je pritom napravio lapsus rekavši da je ministarstvo zabranilo "ulazak Vulina u Srbiju", ali su ga saradnici brzo ispravili.



"Smatrali smo da njegov dolazak ne bi doprineo smanjivanju tenzija i izgradnji dobrosusedskih odnosa. Ta naša poruka je bila jasna. Želimo saradnju, to smo dokazali odlaskom ministara Butkovića i Bošnjakovića u Beograd i nakon posete predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu", rekao je Plenković.



Ukazao je da je predsednik Sabora Gordan Jandroković "u dobroj veri" bio u Beogradu, ali da, kako je rekao, incident koji se dogodio u Skupštini Srbije nije doprineo daljem uspostavljanju kvalitetne saradnje.



"Hrvatska ostaje otvorena za dalju saradnju sa Srbijom i čvrsto stoji na odbrani svog dostojanstva i zaštite nacionalnih interesa", rekao je Plenković i dodao da je to stav Vlade Hrvatske.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva