:

:

TV Most

clock

Avgust 08, 2017   12:05

0

113

Plenković: Rešenje problema sa taksama već ove nedelje

"Ministar Tolušić je od mene dobio direktan nalog da u razgovoru s ministrima i službama, u skladu s međunarodnim ugovorima, u najbržem roku nađe rešenje koje će otkloniti taj problem i sprečiti bilo kakvu raspravu o trgovinskom ratu između Hrvatske i susednih zemlja", rekao je Andrej Plenković u Dnevniku HRT-a.

Upitan kad je taj rok, premijer je rekao da očekuje da se rešenje pronađe još ove nedelje, prenosi Hina.

Plenković je dodao da žele da se proizvodnja u Hrvatskoj, posebno poljoprivredna, podstiče različitim merama, ali da za to postoje različiti mehanizmi.

Upitan može li se naći zadovoljavajuće rešenje za sve nakon što su Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora dogovorile mere kojima će uzvratiti na povećane hrvatske takse i strožu kontrolu pri uvozu, Plenković je rekao: "Sigurno da može".

Dodao je da je ovih dana razgovarao s ministrom poljoprivrede i prošle nedelje u Podgorici s premijerima susednih država.

"Ideja Tolušića, kada je donosio taj pravilnik, bila je efikasnija kontrola voća i povrća koje se uvozi, a u ovom trenutku, čini se, da je procena njega i njegovih službi u smislu visine naknada koja se plaća za taj inspekcijski nadzor bila previsoka", rekao je Plenković.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva