:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Septembar 19, 2018   14:15

0

211

Plenković: Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba


Andrej Plenković je, kako prenose zagrebački elektronski mediji, rekao da o rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom "postoji vrlo široki konsenzus na političkoj sceni", kao i "konsenzus predsednice Hrvatske i Vlade".



Tokom aktuelnog sata u hrvatskom parlamentu saborski poslanik Hrvoje Zekanović (Hrast) pitao je premijera Plenkovića šta Vlada konkretno radi za rešavanje otvorenih pitanja sa Srbijom, sukcesiji bivše države, pitanju granica, nacionalnih manjina, nestalih tokom oružanih sukoba u Hrvatskoj, ratnoj odšteti. Uz ocene da se "na tome nije napravilo ništa", Zekanović je poručio kako Hrvatskoj treba "hrvatski Orban".



Plenković je, objašnjavajući da "Vlada radi na rešavanju niza otvorenih pitanja sa Srbijom", podsetio na posetu srpskog predsednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj, kao i na niz uzajamnih poseta na ministarskom nivou. "Što se tiče prava nacionalnih manjina, želja je da prava Hrvata u Srbiji budu na nivou zaštite prava srpske manjine u Hrvatskoj", rekao je Plenković.



Zekanović je poručio Plenkoviću da Hrvatska ne sme biti talac ničijih briselskih ambicija. "Hrvatskoj treba hrvatski Orban, a nažalost ne vidim ni O od Orbana", poručio je Zekanović Plenkoviću, nezadovoljan odgovorom hrvatskog premijera, prenela je agencija Hina.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva