:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2017   12:05

0

220

Plenković: Pretnje novinarima loše za slobodu govora i medija




 



Plenković očekuje da će sve te pretnje biti procesuirane na najefikasniji mogući način.


- “Videli ste da policija, MUP reaguje na te pretnje. Mislimo da je to jako loše za slobodu govora i medija. To su načela od kojih ne odstupamo ni milimetar i očekujem da se sve takve pretnje novinarima procesuiraju na najefikasniji način - kazao je Plenković na početku sednice vlade.



Poručio je da su nekada i političari žrtve takvih pretnji i napada, ali da posebna pažnja mora biti posvećena ljudima koji izveštavaju o svim zbivanjima u Hrvatskoj.



- “Pravo na komentar i mišljenje ima svatko i toga ćemo se čvrsto držati, zato verujem da će i nekoliko ovakvih slučajeva biti procesuirano u skladu sa zakonom - rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.



Proteklih dana, naime, više novinara hrvatskih medija dobilo je pretnje smrću zbog kritika upućenih na račun osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.



Pretnje smrću nisu mimoišle ni pojedine političare i poslanike u Saboru koji nisu prisustvovali u odavanju pošti Praljku, koji je pravosnažnom haškom presudom osuđen za ratna zločin, nakon čega je izvršio samoubistvo ispijanjem otrova u sudnici tribunala.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva