Vesti
Plenković osudio spaljivanje "Novosti"

14:25, 14.09.2017

|

Izvor: Tanjug

Premijer Hrvatske Andrej Plenković osudio je javno spaljivanje primeraka nedeljnika "Novosti", ispred prostorija Srpskog narodnog veća (SNV) u centru Zagreba.
"Postoje provokatori, koji koriste te teme iz prošlosti da bi destabilizovali ukupno stanje u zemlji, ali i uneli razdor u javnosti, pa i naštetili međunarodnom uglednu Hrvatske. Tu mislim na marginalne stranke koje su palile Novosti, list koji izdaje srpska nacionalna manjina", rekao je Andrej Plenković na sednici Vlade.


"Takva ponašanja su neprihvatljiva, mi ih osuđujujemo", rekao je Plenković.

Dodao je da Vlada neće dopustiti takvu vrstu ponašanja i ugrožavanje demokratskog, evropskog smera zemlje i podsetio da je policija podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Autohtone-hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražena Keleminca.

MUP je saopštio da je protiv Keleminca podneta krivična prijava zbog javnog podsticanja na mržnju i nasilje prema srpskoj nacionalnoj manjini, posle dva slučaja paljenja nedeljnika Novosti ispred prostorija SNV-a u centru Zagreba.

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je juče novi slučaj javnog spaljivanja primeraka Novosti i zatražilo jasan stav premijera Andreja Plenkovića.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design