:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2017   12:05

0

208

Plenković o privođenjima u slučaju Agrokor


Nekoliko sati nakon opsežne policijske akcije pretresa, Andrej Plenković je novinarima rekao da je to možda hrvatskoj javnosti neshvatljivo, i ponovo uzeo u zaštitu svog ministra finansija Zdravka Marića.




"Optuživali su nas da štitimo jednog gospodina i njegovu kompaniju, ali sada se pokazalo da to nije tako", rekao je Plenković i dodao da kao premijer ne namerava da komentariše detalje tog procesa koji je u nadležnosti Državnog tužilaštva i koji bi, kako je rekao, mogao imati sudski epilog.



Podsetio je da je vlada, kada je, kako je rekao, saznala da stanje u "Agrokoru" nije dobro, reagovala odgovorno i nijednim potezom nije htela da ruši rejting tog koncerna, preneli su hrvatski mediji.



"Izbegli smo veliki privredni cunami. Tom problemu nismo pristupili populistički, nego smo držali stalno istu liniji, isti kurs. Na tome smo ustrajali i u tome smo uspeli", poručio je premijer Hrvatske.



"Što se tiče mene, što se tiče vlade, što se tiče HDZ-a, mi želimo da se cela stvar razmrsi do kraja. To je u našem interesu", rekao je Plenković.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva