:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2017   12:05

0

265

Plenković na sednici vlade o "moralnom činu" Praljka


"Izražavam saučešće porodici. Iz moralnih razloga sam je sebi oduzeo život, to je događaj bez presedana. On je na neki način uputio poruku kako doživljava presudu koja je i po našem sudu nepravedna", naveo je Plenković na sednici vlade.



Premijer je rekao da vlada izraža saučešće i prema svim žrtvama, prema svim zločinima koji su počinjeni bez obzira ko je počinilac.



"Mislim da smo kao država u ovom postupku pokušali da damo maksimalan napor da se doprinese informacijama", rekao je Plenković ne precizirajući šta pod tim misli.



Inače, Plenković je juče na vanrednoj konferenciji za novinare u Zagrebu najavio da će Hrvatska ispitati sve mehanizme, pa i obraćanje Savetu bezbednosti UN, kako bi osporila presudu koja se odnosi na udruženi zločinački poduhvat.



Hrvatska politička scena je prilično podeljena nakon jučerašnjeg Praljkovog samoubistva ispijanjem otrova u sudnici Haškog tribunala, što je u drugi plan praktično bacilo suštinu ove haške presude, a to je udruženi zločinački poduhvat na čelu sa Tuđmanom.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva