:

:

TV Most

Foto: tanjug

clock

April 15, 2015   12:05

0

167

Plaćanje putem mobilnog telefona

Banka Inteza na tržiste Srbije uvodi jedinstvenu Wave2Pay uslugu beskontaktnog plaćanja putem mobilnog telefona, zasnovanu na HCE platnoj tehnologiji. Reč je o beskontaktnom načinu plaćanja putem mobilnog telefona.

Prema rečima Popovića, usluga je trenutno u pilot fazi i na raspolaganju je za oko 5.000 klijenata, a do kraja godine biće dostupna svima.

Servis za elektronska plaćanja PayPal dostupan je građanima u Srbiji koji kupuju preko interneta, kao sigurniji način onlajn plaćanja, posebno prilikom kupovine na stranim internet stranicama.

"Vrednujemo i cenimo veličinu mogućnosti za srpsku internet trgovinu. Globalno, 2014. godine trgovina sa inostranstvom preko servisa PayPal je činila skoro četvrtinu iznosa plaćanja kompanija te godine. Zahvaljujući tome što sve više ljudi ima poverenje u servis PayPal i da realizuje plaćanja iz inostranstva, firme u Srbiji imaju sjajne mogućnosti da povećaju prodaju", kaže izvršni direktor PayPal-a za Srednju i Istočnu Evropu Damien Perillat.

Za kompanije sistem PayPal je jednostavan za konfiguraciju i rukovanje i nudi pristup stotinama miliona vlasnika računa PayPal u celom svetu.

Servis plaćanja preko PayPal-a nikad ne daje pristup finansijskim podacima kupaca pri obavljanju transakcije i nudi zaštitu za kupce kako bi pomogao da se vrati deo sredstava u slučaju problema posebno u situacijama kada je plaćanje prema osobi koju ne poznaju, navedeno je u saopštenju.

Prema istraživanju potrošača, koje je sprovela agencija Ipsos Vantis, 41 odsto kupaca iz ključnih tržišta u Evropi koristi PayPal pri kupovini na stranim internet servisima.

U Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj prodavci koji primaju plaćanja preko PayPala su povećali vrednost kupovina od kupaca iz inostranstva u proseku za 48 odsto u prvoj polovini prošle godine u odnosu na isti period 2013.godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva