:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2015   12:05

0

173

PKS podržava investiranje u Srbiju

PKS se zalaže da Grupa Zastava pronađe strateškog partnera, da se razvija i unapređuje poslovanje, rekao je potpredsednik PKS Vladan Atanasijević i ukazao na veliki značaj kompanije za ukupnu srpsku industriju.

Atanasijević je istakao da je PKS na raspolaganju kineskim partnerima za sve informacije, kontakte, pojednostavljenje procedura, neophodne za uspešnu saradnju dve kompanije.

Cilj strateškog partnerstva SG Automotiv grup - Huanghaj i Grupe Zastava jeste osnivanje zajedničkog preduzeća i proizvodnja za treća tržišta, rekao je potpredsednik PKS Milivoje Miletić.

Veliki potencijal za saradnju srpskih i kineskih kompanija jesu i projekti javno-privatnog partnerstva, ocenio je Miletić.

Načelnik Sektora za spoljnu trgovinu i privrednu saradnju kineske provincije Liaoning Vang Livej (84, Wang Liwei) ocenio je da su odnosi između Srbije i Kine bliski i intenzivni, ali da je veliki broj mogućnosti da se unapredi ekonomska saradnja, od kojih je jedna automobilska industrija.

Vang očekuje konkretizaciju saradnje srpske i kineske kompanije i veliku podršku PKS u tom procesu.

Generalni direktor Zastava vozila Dragan Srejović objasnio je da novi Zakon o privatizaciji pruža povoljnije uslove za privatizaciju kompanija kao što je Grupa Zastava.

Obostrani je interes SG Automotiv grup - Huanghaj i Grupe Zastava da uspostave strateško partnerstvo jer su veoma slične po organizaciji i proizvodnom programu. Zastava je predložila strateško partnerstvo po modelu osnivanja novog preduzeća i akcenat je na Zastava kamionima.

Predsednik SG Automotiv grupe i generalni direktor Huanghaj motors Li Hajang (84, Li Haiyang) takođe je ukazao na veliki interes kompanije da uspostavi saradnju sa kragujevačkom Zastavom.

Kako je istaknuto na sastanku, saradnja treba da bude postepena, a obe kompanije očekuju veliku podršku PKS.

Delegacija kineske pokrajine Liaoning, grada Dandonga i kompanije SG Automotiv grup - Huanghaj motors, juče je posetila Kragujevac gde su razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave, Privredne komore Kragujevca i Grupe Zastava o mogućnostima saradnje i značajnim investicijama.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva