TV Most - Pjongjang ponovo preti, Pensa naziva "političkim glupanom"
Vesti
Pjongjang ponovo preti, Pensa naziva "političkim glupanom"

09:43, 24.05.2018

|

Izvor: RTS

Severna Koreja ponovo je zapratila da će otkazati samit svog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa, čije se održavanje planira za naredni mesec.


Zamenica ministra za spoljne poslove Severne Koreje Čo Son Hui rekla je da budućnost samita Pjongjanga i Vašingtona "u potpunosti" na SAD i osudila komentare američkog potpredsednika Majka Pensa, u kojima je uporedio Severnu Koreju sa Libijom, prenosi Rojters.
Ona je Pensa nazvala "političkim glupanom" jer je Severnu Koreju, zemlju s nukelarnim oružjem, uporedio sa Libijom, koja je, kako je navela, samo instalirala nekoliko komada opreme i zabavljala se njima, prenosi Bi-Bi-Si.Upozorila je i da bi mogla da predloži lideru Severne Koreje Kim Džong Unu da ta zemlja razmotri samit, koji je zakazan za 12. jun u Singapuru, ukoliko SAD uvrede dobru volju Pjongjanga."Mi nećemo ni moliti SAD za dijalog niti se truditi da ih ubedimo, ukoliko ne žele da sednu s nama. Bilo da će se SAD sastati s nama u sobi za sastanke ili se susresti s nama na nuklearnom obračunu u potpunosti zavisi od odluke i ponašanja SAD", rekla je zamenica šefa severnokorejske diplomatije, a prenela severnokorejska agencija KCNA.Pens je, naime, nagovestio da bi Severna Koreja mogla da završi kao i Libija, ukoliko ne načini korake ka denuklearizaciji, podseća AP.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design