Vesti
Pitanje Kosova političko pitanje broj jedan

09:21, 20.05.2015

|

Izvor: Tanjug

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je poseta premijera Aleksandra Vučića Briselu i Berlinu značajna, jer su Kosovo i Metohija i odnos sa Prištinom političko pitanje broj jedan u odnosima EU i Srbije.


Selaković je na TV Pink rekao da zemlje koje čine okosnicu EU, odnosno Nemačku, najviše zanima pitanje odnosa Beograda i Prištine.

Ministar pravde je ukazao na izjave premijera Aleksandra Vučića, da je, kada se pogleda Briselski sporazum, Srbija svoje obaveze ispunila.

"Čuli smo dobre tonove, dobre zvuke i iz Brisela i Berlina", rekao je Selaković, ocenivši da je Srbija, iako ima probleme, uvažena i poštovana.

Na pitanje o najnovijim slučajevima nasilja u porodici, Selaković je rekao da podržava apele da treba prijaviti nasilje u porodici, jer je zabrinjavajuća statistika koliki procenat nasilja u porodici ostaje neprijavljen.

Selaković je najavio da postoji prilika da se uvede drugačiji način postupanja više državnih organa i dodao da je uveren "da ćemo u toku ove nedelje moći da izađemo sa konkretnim rešenjima".
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design