:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2018   12:05

0

193

Pisma Slobodana Praljka porodici


Kaći Praljak su iz Haga dostavljena dva pisma, oba napisana u ponedeljak, 27. novembra, dva dana pre objavljivanja pravosnažne presude u predmetu Herceg–Bosna.




Oba su štura, jasna, bez patetike ili bilo koje vrste iracionalnosti, naveo je "Dnevnik" Nove TV koji je objavio pisma uz saglasnost supruge.



"Odluku o prestanku življenja u slučaju da budem proglašen krivim, doneo sam odavno, smireno, promišljeno, samosvesno", napisao je Praljak u pismu adresiranom njegovoj porodici.



Njegova advokatica Nika Pinter nije iznenađena ovakvom odlukom.




Ništa što je general Praljak radio nije bilo pod uticajem trenutnih emocija i trenutnog osećaja, nego je sve, počevši od odbrane, radio vrlo precizno, odlučno i smireno, rekla je Pinter.



"Kaća, mislim da ćeš pismo 'prodici' morati da obelodaniš, kako bi sprečila beskrajna naklapanja, laži, jadnu psihologiju itd.", napisao je Praljak supruzi.



Istraga UN utvrdila je da nije bilo propusta sudskih stražara, niti da je kršena procedura provere pri ulasku okrivljenih u tribunal, a advokatica Nika Pinter kaže da se ne može utvrditi kako je otrov dospeo u njegove ruke.



Osim dva privatna pisma, porodica Slobodana Praljka još nije dobila nalaz obdukcije niti bilo koji drugi dokument, piše hrvatski Dnevnik.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva