:

:

TV Most

Foto: danubeogradu.rs

clock

Septembar 19, 2018   09:54

0

303

Pisci sa KiM večeras na Međunarodnim susretima pisaca u Beogradu


Predsednik Književnog društva Kosova i Metohije Novica Sovrlić kaže za Radio Kosovsku Mitrovicu da  se Društvo trudi da uprkos teškoj situaciji u kulturi, isprati sve domaće književne tokove – i u smislu učestvovanja na važnim kulturnim manifestacijama i u domenu izdavačke delatnosti.



„Važno je napomenuti da su pisci sa Kosova i Metohije pozvani da učestvuju na ovom događaju  o svom trošku . Naša je dužnost da se pojavimo tamo na večeri pisaca Kosova i Metohije. Biće tamo prisutni i pisci koji od 1999. godine žive i pišu na teritoriji centralne Srbije, ali je nasušna naša potreba da se tamo pojavi neko autentičan, ko je ostao i stvara na ovom prostoru“  kaže Sovrlić.



Prema njegovim rečima u Beogradu će večeras biti tri pisaca sa Kosova i Metohije.



Sovrlić najavljuje da će Književno društvo Kosova i Metohije i ove godine učestvovati na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i to sa deset novih naslova.



„Za poslednje četiri godine, odštampali smo 44 knjige, a to je u ovim uslovima i više nego dovoljno“ kaže predsednik Društva književnika Kosova i Metohije i dodaje da ih to svrstava u red najvećih izdavača na ovom području.



Ove godine, kako Sovrlić napominje, akcenat je stavljen na mlade stvaraoce koji nisu stariji od 17 godina . Na beogradskom Dajmu  promociju knjige će imati Darija Mašković iz Kosovske Mitrovice, Vuk Pantović iz Zvečana i Orlović Tamara iz Zubinog Potoka.


Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva