:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2016   12:05

0

113

Petrov: Skoloniti spomen ploču ako je provokacija

Upitan zna li zašto se koristio taj pozdrav i šta bi on učinio u ovoj situaciji, Petrov u intervjuu za regionalnu N1TV kaže da za njega pokliču "Za dom spremni nije mesto u javnom životu jer, postoje mnogi primereniji.

Ali, dodao je, u ovom slučaju on je deo čeijeg grba i pod njim su ljudi, kako kaže, ginuli.

"Je li to znak u njihovom grbu? Jesu li se oni pod tim grbom borili za Hrvatsku? Jesu li pod tim grbom ginuli ljudi? Ako nije provokacija, onda bi ta ploča trebalo da ostane, prema meni", rekao je.

Govoreći o hrvatskoj blokadi poglavlja 26 u pregovorima Srbije o priključenju EU, Petrov kaže da "Srbija mora da shvati da je trnovit put do ulaska u EU".

"Trnovit jer neki običaji i zakoni koji su bili prihvatljivi u njihovoj zemlji - moraju se promeniti. Isto tako je radila i Hrvatska na svom putu prema EU. Svaka promena izaziva napor. Ali za to se ne može optužiti druga država. Å ta bi to trebalo da znači, da smo mi trebalo da zaratimo sa Slovenijom? Ne, mi smo morali raditi na promenama i usklađivanju svojih zakona. Mi smo to napravili. To je težak i mučan put, njega sada treba da prođe Srbija".

Na konstataciju da i Srbija i BiH Hrvatsku optužuju za fašizaciju društva i na pitanje kako on gleda na okupljanje radikalne desnice u centru Zagreba, Petrov kaže da svako ima pravo da se okuplja i da na taj način izražava svoje mišljenje, ali ne sme, kaže, da vređa.

To bi, kaže, uvek zabranio.

"Ako svatko ima pravo mirno da protestuje, a ima, onda ne vidim razlog da se ne okupljaju", rekao je.

Petrov smatra da hrvatska predsednica nije trebalo da se izvinjava zbog srpskih čokoladica koje je podelila deci u Dubrovniku.

Petrov, naime, smatra da je uvek lepše koristiti hrvatske proizvode, a političari treba da ga promovišu jer tako, kaže, podstiču rast hrvatske ekonomije.

"Ako imate mogućnosti, kupujte hrvatsko", rekao je Petrov i konstatovao da zašto ne bismo mogli s vremena na vreme pojesti i čokoladu iz neke druge države.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva