:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   13:53

0

249

Petrov i Boširov negiraju umešanost u trovanje Skripaljevih


Petrov i Boširov izjavili su u intervjuu za Sputnjik i Raša tudej da su to njihova prava imena i potvrdili da su oni na fotografijama koje je objavilo Britansko državno tužilaštvo, ali su negirali da su na bilo koji način bili umešani u taj incident.Potvrdili su da su u vreme kada se desio incident bili u Solsberiju turistički, jer su im prijatelji savetovali da obiđu to mesto."To je turistički grad, tamo se nalazi poznata crkva, kao i druge znamenitosti. U Solsberi smo stigli 4. marta, pre svega da bismo obišli katedralu, i u gradu smo bili ukupno sat vremena", naveli su Petrov i Boširov.



Upitani o slučaju Skripalj, Boširov i Petrov su rekli da nisu znali ništa o Sergeju i njegovoj ćerki, sve dok o tome nisu počeli da pišu mediji.Ništa ne znam o njima, nikada to prezime nisam ni čuo sve dok nam se nije desio ovaj košmar. Ništa nisam znao o njima pre toga, rekao je Boširov, što je ponovio i Petrov.Naglasili su da kod sebe nisu imali nikakve bočice parfema, jer britanska policija sumnja da se u njima nalazila otrovna supstanca, i tvrde da bi one, da su ih imali, sigurno izazvale sumnju prilikom carinske kontrole.



Petrov i Boširov su rekli i da nakon saopštenja britanskog tužilaštva nisu znali kuda da idu, da li u policiju, u ambasadu Velike Britanije ili u Federalnu službu bezbednosti Rusije (FSB), a odlučili su da se jave medijima nakon što su čuli poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da to učine.Sada su, kako kažu, veoma uplašeni da izađu na ulicu jer se pribojavaju za svoje živote i živote svojih porodica.



Britanske vlasti su nam uništili živote, rekli su. Istakli su i da ni na koji način nisu povezani sa Glavnom obaveštajnom upravom Rusije, već se bave preduzimačkim poslovima, odnosno proizvodima za ishranu sportista.Izrazili su nadu i da će britanske vlasti pronaći prave počinioce.



Nadam se da će se pronaći rešenje i da će se potom izviniti zbog svega što su nam učinili, kako bi nam se makar malo promenio život, istakao je Boširov.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva