:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2018   12:05

0

183

Petoro uhapšeno u Nišu zbog mita, među njima i lekari


Kako navode, među uhapšenima su lekar Kliničkog centra i doktorka Vojne bolnice u tom gradu.



Prema nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeni su 51-godišnji lekar Kliničkog centra N. I, koji je osumnjičen za primanje mita, i D. R. i D. R. stari 72 godine zbog sumnje da su dali mito.



Uhapšeni su i doktorka niške Vojne bolnice S. P, koja je osumnjičena za trgovinu uticajem, kao i 69-godišnji M. G. zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem pomaganjem. 



N. I. je osumnjičen da je krajem aprila 2017. godine na zahtev S. P. preko reda operisao D. R. u niškom Kliničkom centru. 



"Zа tu uslugu je, kаko se sumnjа, od S. P. zаhtevаo novаc u iznosu od 1.200 evrа, koji je onа prethodno primilа od M. G., а on od osumnjičenih D. R. i D. R." piše u saopštenju. 



Prema navodima MUP-a, N. I. je osumnjičen da je preuzeo 1.000 evrа od S.P. u službenim prostorijаmа Kliničkog centrа Niš, čime je sebi pribаvio protivprаvnu imovinsku korist u istom iznosu, dok su S. P. i M. G. osumnjičeni da su zа sebe zаdržÐ°li po 100 evrа. 



Osumnjičenimа je određeno zаdržÐ°vаnje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijаvu biti privedeni Višem jаvnom tužilаštvu u Nišu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva