:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2017   12:05

0

228

"Petnica" raspisala konkurs za 2018.


Zainteresovani srednjoškolci koji imaju interesovanje za prirodne, društvene ili tehničke nauke, bez obzira na tip škole, dobrodošli su da se prijave za učešće na programima te prestižne institucije za rad sa mladim talentima, saopšteno je iz "Petnice".




"Zainteresovani srednjoškolci, kojima možda regularan sistem školovanja nije dovoljan, a vole astronomiju, fiziku, elektorniku, računarstvo, matematiku, biologiju, hemiju, geologiju, medicinu, sociologiju, antropologiju, psihologiju, istoriju, lingvistiku, arheologiju ili grafički dizajn dobro došli su da se prijave na konkurs Petnice", poručuje programski direktor u "Petnici" Nikola Božić.



Prema njegovim rečima, cilj je da se identifikuju motivisani i zainteresovani srednjoškolci.



"Oni ne moraju imati najbolje ocene ili biti takmičari, ali ako vole nauku i već sami pokušavaju naukom da se bave kod kuće, onda je 'Petnica' za njih pravo mesto. Dovoljno je da nam svoja interesovanja i dosadašnje aktivnosti dobro predstave i istaknu se među svim ostalim prijavljenim kandidatima, i postaće polaznici naših programa", naveo je Božić.



Nakon izbora, polaznici će naredne godine imati priliku da u "Petnici" svoje prve korake u nauci prave na najmodernijoj opremi, a sa njima će raditi najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji.



IS "Petnica" raspolaže sa vrhunski opremljenim kabinetima i laboratorijama - za hemiju, biohemiju, biologiju, fiziku, elektroniku, arheologiju, geologiju, a ima i svoj hotel kapaciteta 170 mesta u sobama sa jedan, dva, tri i četiri ležaja.



Petnička naučna biblioteka sadrži više od 50.000 knjiga i časopisa i desetine hiljada elektronskih publikacija. "Uslovi za rad su odlični", objašnjava Božić.



Petničke obrazovne aktivnosti su oslonjene na široku mrežu od preko 800 stručnih saradnika koji u svojstvu gostujućih predavača, mentora ili savetnika učestvuju u kreiranju i izvođenju različitih kurseva i kampova.



Oni dolaze iz više od stotinu fakulteta ili naučnih instituta i danas najveći deo njih su bivši polaznici petničkih programa.



Sve to ukazuje na visok kvalitet programa, kao i na aktuelnost sadržaja, poručuju iz "Petnice".



Prijava za programe može se skinuti sa sajta IS "Petnica", gde je i objašnjenje o sledećim koracima.



Svake godine više od 2.000 učenika iz Srbije i iz mnogih drugih zemalja učestvuje na oko 150 raznovrsnih programa u "Petnici", navedeno je u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva